930

Készül Gothár Péter és Bergendy Péter új filmje


rezes-judit

15 év után ismét mozifilmet rendez a Megáll az idő, A részleg és a Haggyállógva Vászka alkotója, Gothár Péter, valamint készül az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga direktora, Bergendy Péter új mozija is.

Gothár Péter Hét kis véletlen címen készülő filmjének gyártására 375 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A legrangosabb művészeti díjakkal elismert rendező új mozijával rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére, különleges filmnyelv létrehozására vállalkozik.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanító Gothár a készülő film vizuális koncepcióját elsőfilmes tanítványaira bízza, biztosítva ezzel a mai, friss szemléletet, amit a klasszikus és modern filmkészítés eszközeivel vegyít. Az új Gothár-alkotás családi véletlenek hét epizódja, történetmesélése a kortárs szórakoztató mozi sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz.

A Hét kis véletlen forgatókönyve Gothár Péter, Németh Gábor és Bognár Péter közös munkája, a film operatőre Táborosi András, producere Kovács Gábor és Pataki Ágnes, koproducere Kenesei Edina. A főszerepekben Rezes Judit (a képen), Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér lesz látható, a forgatás augusztusban kezdődik.

Post Mortem munkacímen készül Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezőjének új mozifilmje. A kísértetfilm gyártását 642 millió forinttal támogatja a Filmalap.

A hátborzongató történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. A főhős egy halottfotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, hogy mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött. A nyomozásban egy 9 éves lány lesz a társa.

A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi. A szereplők kiválasztása már folyamatban van, a forgatás télen kezdődik, majd a film jelentős utómunkát követően kerül a mozikba. A Post Mortem a Szupermodern Stúdió gyártásában készül, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel Pál.

Fotó: Katona József Színház
Magyar Nemzeti Filmalap

2018.07.02