Táncfesztivál előtt egy fergeteges táncgála

A Dance4you Táncstúdió 18. évzáró gálaműsora

dance4you-tancstudio-galamusor

Az „Everybody Dance Now” (Mindenki táncoljon) fantázianevet viselő bemutatóra 2018. június 10-én került sor a Győri Nemzeti Színházban. Ezen a délutánon a Dance4you Táncstúdió 18. évzáró gálaműsorán a táncé volt a főszerep, amely művészet, hivatás, szenvedély, életre szóló szerelem vagy akár csak szimpla szórakozás lehet egyben.

„Táncolni jó” – vallják a Dance4you Táncstúdió oktatói, akik szeretnének lehetőséget biztosítani mindenkinek, hogy táncolhasson, elsajátíthassa a táncművészet alapjait. Évről évre egyre több gyermek látogatja a stúdió táncóráit, ahol óvodás kortól egészem a felnőtt korosztályig különböző szinten ismerkedhetnek a tánc rejtelmeivel. A tartásjavítás és gimnasztika mellett a klasszikus balett, a jazz és show táncok, sőt a hiphop műfajai is helyet kapnak.

Nem titkolt cél az sem, hogy a zene és a tánc megszerettetése mellett a kiemelkedő tehetségeknek fejlődési pályát mutassanak. Szakavatott táncosok, koreográfusok foglalkoznak a tánc oktatásával, már 4-5 éves kortól.

18 évvel ezelőtt Karácsony Angéla táncos és Fekete Miklós koreográfus álmodta meg a mindenki számára elérhető tánciskolát, amely azóta töretlen sikerrel halad a kitűzött cél felé. Kitartás, feszített tempó, mégis jókedv és családiasság jellemzi a foglalkozásokat. Mert a tánc nemcsak jó dolog, a tánc nevel is. Igen, nevel: fegyelmezettségre, egymásra való figyelésre, toleranciára, és nem utolsósorban testtudatosságra.

Talán az egyik legszebb randevú, amikor az oktatók profizmusa találkozik a növendékek kitartásával és töretlen lelkesedésével. Ennek az összejövetelnek a produktumát láthatták az érdeklődők június 10-én délután fél négykor és este 6 órakor a Dance4you 18. gálaműsorán. A zene és a tánc szédületes kavalkádja, lendület, humor és látvány kápráztatta el a nézőket. Az egyöntetű viselet mindig igazodott a zene és a tánc hangulatához. A Dance4you Stúdió oktatói, Karácsony Angéla, Fekete Miklós és Fekete René egy-egy zeneszámra megkomponált koreográfiáit adták elő a fellépők.

Különböző stílusok, különböző korosztály, különböző hangulatú mozgássorozatok sokszínűsége hatott ránk. Figyelhettük a bimbózó és a már-már virágba hajló tehetségeket, ahogy tudatosan, fegyelmezetten és nagyon-nagyon jó kedvvel táncoltak nekünk. Meglepően tüneményes volt az egészen kicsi gyermekek produkciója, hiszen közülük sokan életükben most először szerepeltek ilyen nagy létszámú nyilvánosság előtt.

Nem kétséges, a tánc tényleg művészet és szórakozás is egyben, hiszen ennyi vidám arc és büszke tekintet rég pillantott le ránk a színpadról. Köszönet illeti a Dance4you oktatóit fáradhatatlan és lelkes munkájukért, a növendékeket kitartó lelkesedésükért, és nem utolsósorban, különösen a kicsik tekintetében a szülőket, akik szorgalmasan, minden héten gondoskodnak arról, hogy gyermekük részt vehessen a táncórákon.

Gratulálunk a nagyszerű és megismételhetetlen gálaműsorért. Mi, akik nézőként részt vehettünk a bemutatón, már tudjuk, hogy táncolni jó és a tánc mindenkié!

Bári Edit
Fotók: ShineArt Studio (1-9. kép)

2018.06.13