I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Veszprémi Petőfi Színház, június 21-24.

ratonyi-robert-operettfesztival-sajtotajekoztato

2018. június 21. és 24. között rendezik meg az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivált a Veszprémi Petőfi Színházban. A hagyományteremtő szándékkal megvalósuló rendezvénysorozat számtalan ingyenes, egyedi, kizárólag a fesztiválra készült produkcióval és különleges programmal várja a családokat, amelyhez Rátonyi Róbert emlékkiállítás is kapcsolódik.

A fesztivál célja, hogy széles körben ismertté és még népszerűbbé tegye az operettet, ezért a programok összeállításakor a család minden tagjára gondoltak a szervezők. Ráadásul a Rátonyi Róbert emlékkiállítás bemutatja az operett „koronázatlan királyának” több évtizedes, mind a mai napig nagy érdeklődésre számot tartó pályáját is.

A Veszprémi Petőfi Színházban tartott sajtótájékoztatón Oberfrank Pál igazgató elmondta, hogy a ma már hungarikumként nyilvántartott műfaj egyik legkiválóbb alakja, Rátonyi Róbert életének utolsó éveiben Veszprémben dolgozott, így nem volt kérdés, hogy róla nevezzék el a négynapos operettfesztivált.

Rátonyi Hajni színművész kifejezte örömét, hogy 26 év után is szeretettel gondolnak édesapjára, aki négy évet töltött a Veszprémi Petőfi Színházban. Rátonyi Róbert zongoraművész szerint a hagyományteremtő céllal megálmodott operettfesztivál édesapja életművének megkoronázása. „Nem vezetett színházat, noha képes lett volna rá, nem kapott Kossuth-díjat és nem érhette meg munkásságának 50. évfordulóját, 70. életévét sem. Ez az esemény elégtétel számunkra, hogy fennmaradjon életműve”.

Keller János, az operettfesztivál művészeti vezetője a programokat ismertetve kifejtette, hogy a rendezvénysorozat négy napja alatt az egész színházkert benépesül majd, a fesztiválra ellátogatóknak számos alkalmuk lesz találkozni az operettel és a fellépő művészekkel. Az esti előadások és a szabadtéri, ingyenes rendezvények is felhőtlen szórakozást ígérnek a családok számára, hiszen a délelőtti óráktól egészen éjfélig minden nap rengeteg színes műsor várja a látogatókat. A látványos nyitóceremónia mellett külön erre az eseményre megírt gyermekoperettet is előadnak majd.

A fesztivál részletes műsora és minden egyéb információ a Veszprémi Petőfi Színház honlapján érhető el.

2018.06.12