A tenger világa – Interaktív kiállítás az Árkádban

Képriportunk

tenger-vilaga-kiallitas

A nyári szünet előtt a győri Árkád bevásárlóközpont egy remek kalanddal várja a kisebbeket és nagyobbakat: a június 1-től június 17-ig megtekinthető A tenger világa ingyenes interaktív kiállításán nemcsak közelről vehető szemügyre egy valódi mélytengeri búvárruha, vagy éppen hajómaketteken keresztül követhetők nyomon a világ nagy tengeri felfedezői, hanem igazi kuriózumként nézhetünk farkasszemet a rettegett vöröshasú piranhákkal, sőt, ha bátorságunk van hozzá, még amerikai tüskésráját is simogathatunk.

A tenger különleges élővilágával és a tengerészetet segítő eszközökkel történő megismerkedés során továbbá közelebbről láthatunk például egy tengeralattjárót, vagy éppen fedezhetjük fel a világítótornyok működését. De a legnagyobb vonzerőt valószínűleg tényleg a „rájasimogató” jelenti, amely biztonságos ugyan, de ahogy mondani szokás, saját felelősségre ajánlott.

A kiállítás különböző témájú szigetekből áll, az egyes helyszíneken kifejezetten erre az alkalomra felkészített segítők vezetik körbe és tájékoztatják az érdeklődőket. A szervezők a tárlatvezetést elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek ajánlják, amely előzetes regisztrációhoz kötött, ennek részletei az Árkád honlapján találhatók meg.

Fotók: Vas Balázs

2018.06.08