Indul a nyári fesztiválszezon Győrben


gyori_nyar

Győr nyári programjairól tartottak sajtótájékoztatót május 28-án hétfőn, a Pálffy Étterem teraszán. A fesztiválszezon sok újdonságot tartogat a hagyományos rendezvények mellett. A Nyárnyitó koncert idén kétnaposra bővül, a Virtuózok két győztesével közösen lép fel a Magna Cum Laude, másnap pedig a Kowalsky meg a Vega szórakoztatja majd a közönséget. Most először fiataloknak szóló összművészeti fesztivált rendeznek a Radó-szigeten július végén 31! – 3 folyó, 1 sziget címmel.

A sajtótájékoztatón Hermann-né Gesztrich Nikoletta üdvözölte a résztvevőket. Majd dr. Fekete Dávid alpolgármester emelt ki néhány programot a nyári kínálatból. Június 15. és 17. között kerül sor a Nyárnyitó hétvégére, ahol elsőként a Magna Cum Laude Kökény Tamás nagybőgő-virtuózzal és Lugosi Dániel Ali klarinétművésszel áll színpadra. Június 16-án pedig a Kowalsky meg a Vega ad nagyszabású, vizuális technikával felturbózott koncertet. Július 21-én Fenyő Miklós lép fel. A jubileumi koncert apropója, hogy a Hungária zenekar 1968-ban nyerte meg a Ki mit tud? tehetségkutató versenyt Csavard fel a szőnyeget! című dalával.

Szombati-Serfőző Eszter, a Kulturális és Sport Főosztály vezetője a nyári sporteseményekről számolt be. Idén is lesz labdarúgó terasz, a június 14-én kezdődő vb-t követhetik figyelemmel a szurkolók.

Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy a Négy évszak fesztivál rendezvényeivel az aktuális igényeket igyekeznek kielégíteni. A június 29-én kezdődő Szent László napokon tovább színesítik a hagyományőrző programokat, idén egy lovas színházi produkciót is láthat majd a közönség, mely Szent László legendáját eleveníti meg.

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt jegyében indítják útjára a fiataloknak szóló 31! – 3 folyó, 1 sziget című összművészeti fesztivált július 27. és 29. között. A Radó-szigeten a három napban többek között helyet kap a zene, a képzőművészet, az irodalom és az építészet is.

Pauli Zoltán, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) események főszervezője a győri Stílusos Art Piknikről beszélt, amelynek szintén a Radó-sziget ad helyet augusztus 18. és 19. között. A rendezvény célja a regionális gasztronómiai értékek megőrzése. A minőségi vendéglátást szabadtéri képzőművészeti kiállítás és workshop egészíti ki.

A programokról bővebb információ a városi programajánlóban olvasható, ill. a fesztivál műsorfüzete megtekinthető és  letölthető Győr honlapján.

Szabados Éva
Fotók: Vas Balázs

2018.05.29