1363

Kísérletbazár a Mobilisben


mobilis-kiserletbazar

Ötödik alkalommal rendezte meg a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a nyugat-dunántúli régió legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvényét. Ezúttal is az ország csaknem teljes területéről érkeztek azok a kreatív, tehetséges diákcsapatok, amelyek az ingyenesen látogatható rendezvény nézőseregét szórakoztatták látványos kísérleteikkel. Idén összesen 23 csapat nevezett a rendezvényre.

mobilis-kiserletbazar

Az ország jelentős tudományos élményközpontjai ugyancsak elfogadták a Mobilis meghívását, kiállítóként és színpadi attrakciókkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. A Kísérletbazárral párhuzamosan, ugyancsak a Mobilis lebonyolításában zajlott a TechTogether Junior Győr komplex, gyakorlatorientált pályaorientációs verseny, amely a Széchenyi István Egyetem teljes képzési palettáját mutatta be élményszerű, játékos feladatokkal a versenyen részt vett középiskolás diákok és a rendezvény látogatói számára.

mobilis-kiserletbazar

Immár hagyomány a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ életében, hogy minden áprilisban megrendezi a Kísérletbazárt, amelyen az ország legtehetségesebb, kreatív, kísérletező és kísérleti eszközöket fejlesztő diákcsapatai rendhagyó és látványos természettudományos kísérleteikkel szórakoztatják egymást és a rendezvény közönségét. Az ingyenesen látogatható egész napos programon már a délelőtt folyamán több száz látogató, köztük rengeteg általános és középiskolai diákcsoport vett részt. A színpadon és a standokon bemutatott kísérletek nem csupán a nagyközönség számára jelentettek hasznos és izgalmas szórakozást. A Kísérletbazár egyúttal szakmai-módszertani rendezvény és ötletbörze is, amelyen a tehetséges diákok az iskoláik ígéretes projektjeit is bemutathatják az érdeklődők számára.

mobilis-kiserletbazar

A Kísérletbazár másik fontos eleme, hogy évek óta megjelennek kiállítóként és látványos színpadi produkciókkal a Mobilis társintézményei, a magyarországi élményközpontok is. Ezzel a tudományos ismeretterjesztő közösség különleges találkozója valósul meg évről évre a győri élményközpontban. A Mobilis elkötelezett abban, hogy a Kísérletbazár a műszaki-mérnöki életpályák, tágabb értelemben a természettudományok iránti érdeklődés felkeltésének egy rendhagyó eszköze, amely hosszú távon segítheti a gazdasági élet egyre növekvő, minőségi humánerőforrás iránti igénye kielégítését.

mobilis-kiserletbazar

Pályát választani érdekesen is lehet – ez volt a szlogenje a Kísérletbazárral párhuzamosan a szomszédos egyetemi kosárlabdacsarnokban megrendezett TechTogether Junior Győr gyakorlatorientált pályaorientációs versenynek. A rendezvény célja az volt, hogy játékos feladatokkal, élményszerűen mutassa be a Széchenyi István Egyetem teljes képzési palettáját és a karok által képviselt tudományterületeket. A különleges hangulatú pályaorientációs versenyen a Mobilis, az egyetemi karok és a kiállító vállalatok által összeállított gyakorlati feladatok várták a 25 középiskolás csapatot. A verseny győztese a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája I. sz. csapata lett. A verseny főtámogatói voltak Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Széchenyi István Egyetem.

2018.05.02