Újabb elsőkönyves hódítja meg a világot

A. J. Finn: Nő az ablakban

a-j-finn-no-az-ablakban

Az utóbbi években rengeteg új szerző aratott szép sikert már az első könyvével, közülük többnek a regényére a filmvilág is rögtön lecsapott. Most egy újabb ígéretes író dobbantott nagyot, és az Alexandra Kiadónak köszönhetően magyarul is olvashatjuk a könyvet: 40 országban értékesítették A. J. Finn Nő az ablakban című debütáló regényének a jogait, a 20th Century Fox pedig már dolgozik a megfilmesítésen.

A. J. Finn regénye január elején robbant be a New York Times bestseller listájának élbolyába, ahonnan 15. hete kimozdíthatatlan: három hónap alatt közel egymillió példányt adtak el belőle, 40 országban értékesítették a könyv jogait, a 20th Century Fox pedig már dolgozik a megfilmesítésen. A kötetet többek között Stephen King és Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője méltatta. Az elsőkönyves A. J. Finn felkavaró lélektani drámája az év egyik legjobban várt pszichothrillere.

Anna Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik és a szomszédjait figyeli. Amikor Russellék beköltöznek a szemközti házba, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy újra együtt legyen szeretteivel. Aztán Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa omladozni kezd.

Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédait? A Nő az ablakban feszült és fordulatos hitchcocki thriller a Hátsó ablak stílusában. Agyafúrt és csavaros, összetett karaktereivel, elegánsan megírt történetével az utolsó pillanatig izgalomban tartja az olvasót.

A regény alapján készülő filmet Joe Wright (A legsötétebb óra, a 2012-es Anna Karenina, Vágy és vezeklés) fogja rendezni Amy Adams-szel a főszerepben, a forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Tracy Letts írja, a producerek pedig Scott Rudin (Expedíció, Lady Bird) és Eli Bush lesznek.

Simon Attila
Forrás: olvasoterem.com

2018.04.30