Elismerő oklevél a Bújócskáért


bujocska-film

Baranyi Gábor Benő rövidfilmjét elismerő oklevéllel méltatta a Let’s CEE Filmfesztivál zsűrije Bécsben a hétvégi díjátadón. A „Veszélyesen jó filmek” mottóval megrendezett seregszemle összesen 162 közép- és kelet-európai alkotást vonultatott fel Bécsben, majd Grazban, Villachban és Salzburgban is műsorra tűzik a programot.

A Bújócska című, 14 perces magyar rövidfilm egy 7 éves kisfiú története, aki a falu szélén él szüleivel és három testvérével. Imád bújócskázni, de ezzel sok nehézséget okoz mindenkinek. Egy nap az apa eltűnik, és az anya magára marad a nehezen kezelhető gyerekkel.

Baranyi Gábor Benő filmje megtörtént esetet dolgoz fel amatőr szereplőkkel, a Budapesti Iskola hagyományait követve. A nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri indoklásában kiemelte az alkotók kiemelkedő teljesítményét és a fantasztikus szereplőgárdát.

A Salamandra Film produkciójában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült Bújócskát már számos nemzetközi fesztivál hívta meg programjába Európa- és Amerika-szerte. A római As Filmfesztiválon különdíjat, a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozón fődíjat kapott, sőt a közönségdíjat is bezsebelte.

A Bújócska legközelebb a napokban kezdődő brüsszeli rövidfilm fesztiválon versenyez a Next Generation programban.

A rövidfilm előzetese itt tekinthető meg.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.04.23