1117

Az örömről és 1968-ról szól idén a Mediawave

Április 27. – május 1.

mediawave-fesztival-2018

Több mint negyven koncert, száznál is több film és egyedi közösségi programok várják a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét látogatóit április 27-től május 1-ig a komáromi Monostori Erődben.

Az ország egyik legszínesebb összművészeti fesztiváljának két fő témája idén az öröm és 1968 szellemisége. A résztvevők közösen gondolják tovább az öröm megnyilvánulásait a különböző művészeti ágakban, így nemcsak a film és a zene, hanem az irodalom is beköltözik az erődbe.

A nosztalgiát ébresztő 1968-as témakör aktualitását az időszak óta eltelt ötven év adta, illetve az az erő, amely egy máig ható művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből – mondta Durst György, a Mediawave Alapítvány elnöke. Május 1-ig a közönség több mint negyven vetítés során száznál is több filmet láthat a világ összes tájáról. A szervezők a hagyományos vetítések mellett közösségi mozival is készülnek. A néző a filmeket kísérő esemény résztvevője lehet, jobban beleélheti magát a mozgókép világába. Ilyen esemény követi majd például a Szovjet hippik című észt dokumentumfilmet, amely után a kor szellemét idéző „hippitalálkozó” elevenedik meg a helyszínen.

A hazai zenészvilág számos képviselője is részt vesz a Mediawave-en, ott lesz Ferenczi György és a Rackajam, Grencsó István, Geröly Tamás is. Hallhatjuk többek közt a Fláre Beás Bandet, a Csallóközi Néptáncegyüttest, valamint a Taraf de Akácfa zenekart. A tavalyi sikeres szereplés után idén is fellép a magyar, mongol és orosz tagokból álló DzsinnKalaDzsi, akik április 28-tól 30-ig többször is játszanak az erődben, majd hagyományos mongol asztallal várják a közönséget.

Forrás: MTI

2018.04.23