Széchenyi Egyetemi Napok 2018

Győr, április 18-21.

szechenyi-egyetemi-napok-2018

Április 4-én tartották a SZEN 2018 sajtótájékoztatóját a Széchenyi István Egyetemen. Az április 18. és 21. között megrendezésre kerülő fesztiválon koncertekkel, sportversenyekkel és különböző játékos, interaktív programokkal várják a hallgatókat és a győrieket. Szeretnék, ha a kínálatban minél több korosztály megtalálná a szórakozási lehetőségét, de a központi szerep idén is az együtteseké. A négy napban fellép többek között a Brains, a Fatal Error, a Fish!, a Bëlga és a 30Y.

Dr. Földesi Péter rektor köszöntőbeszédében kifejtette, azért jó program az Egyetemi Napok, mert a hallgatók szervezik. Egyrészt ők tudják, mire van szüksége a fiataloknak. Másrészt azzal, hogy részt vesznek a szervezésben, megtanulnak csapatban dolgozni, együttműködni a várossal. Tanulják, hogy majd az életben is mindenkinek bele kell tenni valami pluszt a sikerért. Az egyre nyitottabb fesztivál betagozódik Győr kulturális életébe, hozzájárulva ahhoz a dinamikus pezsgéshez, amely más régiók számára is példaértékű lehet.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester elmondta, hogy a város és az egyetem egymással szimbiózisban fejlődik. Győr az elmúlt években nyüzsgő egyetemi várossá vált, a több ezer hallgató jelenléte nagyon fontos hatást fejt ki. Az Egyetemi Napok olyan rendezvény, amit a város szívesen támogat. Győr sokféle tematikus fesztivállal büszkélkedhet, és ezek között rangos helyet foglal el a SZEN.

Szlotta Bence főszervező ismertette a rendezvény koncepcióját, melyben nagy hangsúlyt helyeztek a különböző korosztályok megmozgatására. A főszerep persze idén is a koncerteké. Egy különleges komolyzenei csemegével indul a szerda este. A Győri Filharmonikus Zenekar programjának címe: Symphonic Night. A mottója: Humor a zenében, zene a humorban. Vezényel Berkes Kálmán.

Idén is lesz Chill Park, kézműves sarok, mackókészítés és a -1. naptól változatos sportprogramok, melyekről Horváth Kinga tájékoztatott. A kosárlabda, tollas, labdarúgás és asztalitenisz versenyek mellett lesz többek között falmászás, maratoni aerobik, és megrendezik a hagyományossá vált püspökerdei futást is. A szervezők érdeklődéssel várják, idén kik nyerik el a legsportosabb tanszéknek járó vándorserleget.

Koncertkínálat:
Április 18. szerda: Hősök, DJ Tőtöttcigi, Pixa
Április 19. csütörtök: Cloud9+, Brains, Rico & Miss Mood, Andro
Április 20. péntek: Fatal Error, Road, Kowalsky meg a Vega, Fish!, Sikztah
Április 21. szombat: WOK, Bëlga, 30Y, Drop The Cheese

A további programokról, illetve a jegyekről a Széchenyi Egyetemi Napok honlapján lehet tájékozódni.

Szabados Éva
Fotók: Vas Balázs

2018.04.05