Közgazdászok, mérnökök Győrből

Hatszázhetvenkét frissdiplomást avattak a Széchenyi István Egyetemen

szechenyi-istvan-egyetem-diplomaatado-01

Elegáns, mosolygó hölgyek és urak az eddigi életútjuk következő, szép eseményének ünnepeltjei voltak a Széchenyi István Egyetem február 10-i, szombati diplomaátadó eseményein. A győri egyetem közgazdász szakjain 209, a mérnöki, informatikai, műszaki pedagógiai képzésein 463 fő teljesítette a tavaly nyári diplomaátadó ünnepségek óta a végzettséghez meghatározott követelményeket, s vehette át a sikeres tanulmányok befejezését tanúsító oklevelet.

Simon Róbert Balázs államtitkár, győri országgyűlési képviselő köszöntőjében a térség és a Széchenyi István Egyetem fejlődésének kölcsönhatásáról, a frissdiplomások innovatív, dinamizáló szerepéről szólt köszöntőjében. „Az egyetem látványos, jelentős fejlesztése, fejlődése szilárd hátteret adott tanulmányaikhoz, munkaerő-piaci felkészültségükhöz” – mondta el.

Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja az ünnep értékét hangsúlyozta: „Ez a mai nap mérföldkő Önöknek. A győri közgazdász képzés közel harminc éves történelme alatt sok-sok változás, innovatív megoldás, új szakok, új tárgyak jellemezték és jellemzik ma is. A fejlődés jegyében indítottunk többek között a felsővezető képzés csúcsát jelentő MBA mester szakot, az országban elsőként sportdiplomácia szakirányú képzést és angol nyelvű szakokat.

szechenyi-istvan-egyetem-diplomaatado-02

A mérnöki karok végzettjeinek dr. Horváth Balázs, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja adott szakmai, emberi útravalót. „A mai örömünnep végzettjeink, szüleik, hozzátartozóik és kollégáink közös sikere, mindannyian kellettünk hozzá! Azt kívánom, ezt az egyensúlyt tartsák mindig szem előtt. Nem feltétlenül csak az lesz sikeres, aki mindig keményen dolgozik, hanem az, aki meg tudja találni az egyensúlyt a család, a munka, a barátok és a hobbi között.

A 463 széchenyis műszaki frissdiplomás közül az AUDI Hungaria Járműmérnöki Karon 131, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon 123, a Gépész-, Informatikai, Villamosmérnöki Karon 209 végzettet avattak.

Winkler Csaba

2018.02.12