1056

Kocsis Ágnes újra forgat

Éden címmel készül szerelmi történet

kocsis-agnes-eden-film

A Friss levegő és a Pál Adrienn író-rendezőjének új filmje Éden címmel készül Filmalap támogatással. A forgatás január közepén kezdődött, a főszerepekben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga rocksztár lesz látható.

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmjében ismét egy női sorsra fókuszál. A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő Éden egy különös szerelmi történet lesz, melynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Az Éden forgatása a Filmalap 440 millió forintos gyártási támogatásával január közepén kezdődött a Mafilm fóti stúdiójában, majd budapesti és vidéki helyszíneken folytatódik. Kocsis Ágnes újra egy különleges látványvilágú és hangulatú filmmel jelentkezik, az operatőr Tóth Widamon Máté, a látványtervező Varga Judit és Vinnai Petra, a jelmezeket Kiss-Matyi Mónika tervezte.

Az Éden főszereplőire hosszas válogatás után találtak rá az alkotók. A főszerepekben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga gitáros-énekes lesz látható, aki DAAN című formációjával közkedvelt szereplője az európai könnyűzenei szcénának, és a nagyvásznon főszerepben Kocsis Ágnes filmjében lesz először látható. Mellettük Bocskor-Salló Lóránt és számos ismert magyar színész is szerepel az Édenben.

Kocsis Ágnes filmje a Mythberg Films gyártásában készül, vezető producere Berger József. Az Éden a tervek szerint 2019 második felében lesz látható a mozikban.

Fotó: Lana Baric, Tóth Widamon Máté, Kocsis Ágnes, Daan Stuyven © Mythberg Films
Magyar Nemzeti Filmalap

2018.01.23