Fenség és Kereszt

Csáky Anna verseskötetének bemutatója a Könyvszalonon

40

Csáky Anna Fenség és Kereszt című kötetének bemutatója november 19-én, vasárnap 12 órakor volt a XVII. Győri Könyvszalonon a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében. A szerzővel Cseke J. Szabolcs költő, a GYAK tagja beszélgetett. Mellettük az asztalnál meghívott vendégekként helyet foglaltak az új könyv illusztrátorai: Ámonné Tóth Éva, Horváth György, Kopócs Tibor képzőművészek, valamint Molnár György fotós.

Horváth György tárogatómuzsikája nyitotta és zárta a rendezvényt. A kiválasztott verseket P. Nagy Gabi, Olasz Valéria, a szerző és Cseke J. Szabolcs olvasta fel, a vetítővásznon pedig a címlapfotó (De Villa Celeste festőművész színes megfeszített Krisztusa), valamint néhány, a művekhez kapcsolt illusztráció szemléltette az elhangzottakat. A beszélgetés során egy emelkedett, egyetemes érvényű szenvedéstörténetet hallhatott a közönség, emellett a versek keletkezésével és üzenetével kapcsolatos szerzői vallomásokat.

Szó volt az új kötet külső és belső megformálásáról is. A különleges színvilágú kemény borító a keresztre feszített Krisztus modern ábrázolásával, a kiváló nyomdatechnika, a jó minőségű papír az emelkedett stílusú, megrázó tartalom mellett értékes kiadvánnyá teszi a kötetet, melyet a bemutató után az olvasók nagy érdeklődéssel forgattak. Maga a rendezvény tartalmas, érdekes és sikeres volt.

Fotók: Molnár György,
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2017.11.26