A Filozófia Világnapján vár az 5. Filozófusok Éjszakája

FILO-Pont

fil_vil_2017_k

November 25-én szombaton, 16 órától kezdődik az 5. Filozófusok Éjszakája a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.). A Filozófia Világnapja alkalmából rendezett programon FILO-Kávéházzal, Platón Barlang-mítosza alapján készült társasjátékkal, könyvízelítővel, együttműködési gyakorlatokkal, Erénykerékkel és egyéb meglepetésekkel várják az érdeklődőket. Az önkéntesség és szolidaritás szellemében szociális akció is kapcsolódik a rendezvényhez, melynek keretében tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek a rászorulóknak. A belépés díjtalan. 

 

„Lelke mélyén minden ember filozófus.”

16.00 FILO-kávéház: A lelkesedés forrása
beszélgetés gyakorlatokkal

    Tudni álmodni, avagy aktív lelkesedés a hiábavaló ábrándozás és a passzív cinizmus helyett
    Hogyan őrizzük meg lelkesedésünket a nehéz helyzetekben? – tanulságos és inspiráló példák
    Dionüszosz – a lelkesedés megújító és felszabadító ereje

18.30 Szabadulj ki a barlangból! – társasjáték Platón Barlang-mítosza alapján
Juss ki a Barlangból a filozófia segítségével, és győzd le az illúziót!

19.30 Mája játékai – könyvízelítő felolvasással
Mája ősi indiai istennő, az illúzió világának szimbóluma, azé a világé, amelyben élünk. Hogyan tudja elfedni, és hogyan segít felfedni az élet titkait…? Részletek Delia S. Guzmán költői szépségű művéből. A könyv sok, egymáshoz kapcsolódó és egymást kiegészítő témát ölel fel: az élet és a halál, az évszakok, az elemek, a gondolkodás, a művészet, az akarat, a szeretet, az igazságosság, az idő…

20.30 Tanulj játékosan: együttműködés és önismeret
A rövid együttműködési játék során mindenki próbára teheti önmagát és tapasztalatokat szerezhet az együttműködésben rejlő lehetőségekről és nehézségekről.

Mindezeken kívül vár még: Erénykerék és Erény-ernyő gyakorlatokkal, filozófiai kvízek, filosüti, és egyéb meglepetések…

Szociális akció a Filozófia Világnapja alkalmából

Az önkéntesség és szolidaritás szellemében szociális akció is kapcsolódik a rendezvényhez, melynek keretében tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek a rászorulóknak. Az adományokat november 21–25-éig várják, keddtől péntekig 17–21 óráig, szombaton pedig a program ideje alatt.

További információ itt.

Az esemény facebookoldala

2017.11.15