Filmvetítések a Rómer Házban

November hónapban

I love mozi

Az I love mozi és a Rómer Ház együttműködésének eredményeképpen jobbnál jobb filmek közül csemegézhetnek a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.) ebben a hónapban is. Jegyek elővételben is vásárolhatók. Ha komolyan érdeklődnek egy-egy film iránt, érdemes élniük ezzel a lehetőséggel! 

A műsorterv:

2017.11.05. 19.00
Az utolsó éjszaka – Egy 100 éves film vetítése élő zenével. Fekete-fehér magyar némafilm, 40 perc, 1917. Rendező: Janovics Jenő
JÁTSZIK A HOPPÁRÉ
VENDÉGÜNK: JAKAB BENKE NÁNDOR Filmkritikus, a kolozsvári Filmtett szerkesztője
A film után minikoncert!
A történet egy fiatal földbirtokos feleségéről, Gittáról szól, aki házassága előtt primadonna volt, és visszavágyik a színpadra. Az asszony egy nap elhagyja férjét és kisfiát és Oroszországba szökik Vándoryval, a színésszel. A könnyelmű férfi miután elkártyázta az asszony pénzét és ékszereit, arra kényszeríti, hogy orosz tisztekkel mulasson. Egy este Gittát is elkártyázza, de az asszony lelövi a kártyán nyert jogaival élni kívánó Orlov hadnagyot. Vándory öngyilkosságnak álcázza az esetet, örökre hatalmában tartva ezzel az asszonyt….

2017.10.09. 18.00
Kedi-Isztambul macskái. Feliratos, török-amerikai dokumentumfilm, 79 perc, 2016 (korhatár nélkül megtekinthető). Rendező: Ceyda Torun
Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait.

2017.11.09. 19.45
Teljesen idegenek. Feliratos, olasz vígjáték, 97 perc, 2016 (16). Rendező: Paolo Genovese.
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz... 

2017.11.12. 18.00, 20.00 és
2017.11.23. 17.30
Álmatlan -  az Anna and the Barbies film.
Színes, magyar koncertfilm, 78 perc. Rendezte: Porkoláb Norbert
Az Anna and the Barbies zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban tartotta legújabb lemezbemutatóját, mely az Utópia turné része volt. Az Anna and the Barbies – Álmatlan koncert- és dokumentumfilm, magasság és mélység egyszerre, mely olyan oldaláról mutatja meg Pásztor Annát és a zenekart, amely a közönség és a rajongók számára eddig ismeretlen volt. A film tökéletesen megmagyarázza az “Anna and the Barbies jelenség” lényegét. Az alkotás reprodukálja a koncertélményt, benne felhangzanak a legismertebb slágerek, de az Álmatlan sokkal több mint egy koncertfilm: felfedi az „AATB gépezet” lelkét, motivációját és titkait. 

2017.11.19. 17.00
Django. Feliratos, francia életrajzi film, 117 perc, 2017, (12). Rendező: Etienne Comar.
A történet Párizsban játszódik a II. világháború éveiben. Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nem csak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is. Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ezért a németek elhívják őt a harmadik birodalom fővárosba egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propaganda miniszter is jelen lesz.

2017.11.19. 19.30
Wind River – Gyilkos nyomon.
Feliratos, francia életrajzi film, 117 perc, 2017, (12). Rendező: Etienne Comar.
Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el. 

2017.11.21. 19.00
Eszeveszett esküvő
– Premier előtt! Felíratos, francia vígjáték, 113 perc (12). Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache.
Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a több száz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt. 

2017.11.23. 19.15
Testről és lélekről.
Magyar játékfilm, 116 perc, 2017 (16). Rendező: Enyedi Ildikó.
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked?  

2017.11.30. 17.30
Hokuszai - A nagy hullámon túl.
Színes, angol dokumentumfilm, 90 perc (12). Exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról.
A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott dokumentumfilm elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. A forradalmi 8K technológia segítségével rögzített, másfél órás filmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek. 

2017.11.30. 19.15
A négyzet.
Feliratos, svéd-német-francia-dán film, 142 perc (16). Rendező: Ruben Östlund.
A sikeres múzeumigazgató, Christian tökéletes életének gépezetébe egyszer csak porszem kerül: egy ügyesen kitervelt átverés révén fényes nappal zsebelik ki a múzeum előtti forgalmas téren. Christian nem hagyja annyiban a dolgot, és bosszúhadjáratra indul a feltételezett tolvajok ellen. Közben egy erőszakos amerikai újságírónővel is bonyolult viszonyba kezd...

2017.10.30