Jön a magyar Blues Brothers!


magyar-blues-brothers

The Blues Brothers – A magyar változat címmel fergeteges show-t mutat be Feke Pál (balra) és Serbán Attila (jobbra) tavasszal a Soproni Petőfi Színházban. A nagyszabású és egyedülálló előadás előkészületei már megkezdődtek, a két népszerű színész énekes repülős és motoros jeleneteket forgatott az előadáshoz (a képen Vizsi Lajos pilótával).

Feke Pál elmondta: a világhírű film alapján álmodtak színpadra egy olyan kétrészes showt, amelyben elhangzanak az alkotásból ismert dalok. Miklós Tibor fordításainak köszönhetően magyarul énekelnek. Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai, a szakma kiemelkedő zenészei, vokalistái. A látványtervező Madarász János „Madár”, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A produkció rendezője, művészeti vezetője Feke Pál és Serbán Attila.

Feke Pálék szándéka szerint humoros, néha komikus, lendületes, igazi, az egész színházat megmozgató show-t szeretnének a közönségnek adni. Ezért már most megkezdték az előkészületeket. Forgattak repülőgépes, motoros jeleneteket Sopronban és környékén, valamint a Veszprém megyei Dákán. Az előadás ugyanis úgy kezdődik, hogy a bluestestvérek világ körüli turnéjuk állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig.

Természetesen az elmaradhatatlan fekete öltöny, kalap és fekete napszemüveg sem hiányozhat Elwood Blues (Feke Pál) és Jake Blues (Serbán Attila) ruhatárából, miközben olyan ismert világslágereket hoznak magukkal az 1980-as filmből, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody to Love, a Gimme Some Lovin’ vagy éppen a Jailhouse Rock.

Feke Pál bízik abban, hogy a közönség ugyanolyan szeretettel fogadja majd ezt az előadást is, mint két éve a Zene, New York, Szerelem című produkciójukat, amely a soproni színház emlékezetes sikerei közé tartozott.

A The Blues Brothers — A magyar változat című kétrészes show premierje április 14-én lesz Sopronban, és a tervek szerint az előadás országos turnéra is indul.

Varga Róbert
Soproni Petőfi Színház

2017.10.18