Új ifjúsági sorozat az Idődetektívek sikerszerzőjétől


fabian-lenk-sorozat

A Scolar Kiadónál magyarul is megjelenik az Idődetektívek sikerszerzője, Fabian Lenk új kamaszsorozata. A lebilincselően izgalmas, kihívásokkal teli könyvek különböző helyszínekre és más-más korokba repítik az olvasót, de egy mindig közös bennük: 1000 veszély leselkedik a hősökre! No meg persze 1000 izgalom vár a fiatal olvasóra, játszódjanak a történetek akár napjaink Amerikájában, akár a középkori lovagok földjén. A 7-14 éves gyerekeknek szóló köteteket Bán Zoltán András fordította és Nádori Lídia szerkesztette.

A sorozat a közel két évtizeddel ezelőtt népszerű, Kaland-Játék-Kockázat szériához hasonló logikára épül, vagyis a történetet az olvasó irányítja, oldalanként folyamatos döntéseket hozva, a hősök sorsát alakítva. 1000 veszély között az olvasó határozza meg, hogyan fordul a kocka, és hogyan végződik a kaland.

A sorozat most megjelenő kötetei:

1000 veszély a piramisnál: A jövő tudósaként részt vehetsz egy egyiptomi ásatáson. Ám hamarosan döntened kell, mert egy titokzatos idegen felajánlja, hogy bevezet az egyik piramis titkos labirintusába. Mit teszel? Tartod magad a szabályokhoz, vagy sírrablónak állsz a meggazdagodás reményében?

1000 veszély az USA-ban: Idegenvezetőként dolgozol az Amerikai Egyesült Államokban. Aki a ti irodátoknál fizet be egy utazásra, látványos és kalandos kikapcsolódásra vágyik. Melyik utat választod? Megmutatod a turistáknak New York lélegzetelállító felhőkarcolóit? Vagy inkább vadvízi evezésre viszed őket a Grand Canyonba?

A kerekasztal lovagjai 1000 veszély közt: Artúr királynak szüksége van a támogatásodra. Te vagy a Kerekasztal legifjabb lovagja: ügyesebben forgatod a kardot, mint bárki más. Az a feladatod, hogy elűzd a rablókat a király birodalmából, akik a szegény népet fosztogatják. Mit teszel? Engedelmeskedsz Artúr parancsának, vagy inkább kalandos útra indulsz, hogy megtaláld a Szent Grált?

A csapat 1000 veszély közt: Remek csatár vagy, király a pályán – csak sajnos nem az egyetlen a csapatodban. Párizsba készültök egy fontos bajnokságra, és úgy tűnik, neked a kispadon a helyed. Mit teszel? Igyekszel meggyőzni az edzőt, hogy mégis a kezdőcsapatban a helyed? Vagy inkább sportszerűtlen eszközökhöz folyamodsz?

Simon Attila
Forrás: olvasoterem.com

2017.10.03