Három Nívódíj győri zeneművész-jelölteknek

Sikeres szereplés a Dohnányi Ernő Kamarazenei Versenyen

A XIV. Debreceni Országos Dohnányi Ernő Kamarazenei Találkozón és Versenyen a hat magyarországi zeneművészeti képzést folytató egyetemi kar legjobbjai vesznek részt és mutatják be felkészültségüket. Az idei versenyen is kimagasló győri siker született: a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának műsorán szereplő négy produkcióból három díjazott, Nívódíjas lett.

A Kodály Zoltán duó (Kovács Adél hegedű, Lakatos Sára cselló – a képen), Maurice Ravel a-moll triója (Boda Nóra hegedű, Gál Kinga cselló és János Norbert zongora) és a Dimitrij Sosztakovics c-moll triója (Csikár Enikő hegedű, Horváth Benjamin cselló és Forrai-Karaz Júlia zongora) Nívódíjat kapott. Mindhárom nyertes produkció felkészítő tanára dr. Choi Insu zongoraművész, egyetemi docens volt.

Tizenegy hallgatóval ismét a Széchenyi Egyetem csapata volt a legnagyobb létszámú. A zsűri a díjátadón külön méltatta a győri Művészeti Karon a képzés részeként végzett, sikeres versenyeredményekkel is jelzett kamarazene oktatás értékeit.

„A felkészülés, a tanulmányok során hallgatóinkat az Universitas-Győr Alapítvány és az Egyetemi Zenei Alapítvány sokrétűen támogatja és motiválja, s ez minden évben valamennyi kamarazenekari, zenekari produkciónkon is érezhető. A hallgatók nevezési díját hagyományosan – egyedüliként a többi intézmény között – az Egyetem fizette, s számíthattunk a Győri Filharmonikus Zenekar támogatására is” – mondta el dr. Ruppert István professzor, a Művészeti Kar dékánja.

Winkler Csaba

2017.03.08