Töreky Zsuzsa színművésznő kapta meg az idei Kardirex-díjat

Győri Nemzeti Színház

December 17-én szombaton, a Doktor Zsivágó című musical közép-európai ősbemutatóján jelentette be Dr. Vasas Norbert, a Kardirex Egészségügyi központ centrumvezető főorvosa, hogy ebben az évadban Töreky Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművésznő kapja a Kardirex-díjat.

A kitüntető elismerést Dr. Vasas István, a Kardirex Egészségügyi központ főigazgatója hívta életre 2014-ben. Az eddigi díjazottak: 2014-ben Csankó Zoltán, 2015-ben Járai Máté. A kuratórium ezzel a díjjal a Győri Nemzeti Színház legkiemelkedőbb művészi teljesítményét nyújtó színészeit kívánja elismerni.

Töreky Zsuzsa a Budapesti Tanítóképző Főiskola befejezése után végezte el a Színház és Filmművészeti Főiskolát 1983-ban. Négy évig a veszprémi Petőfi Színház tagja volt. 1988-tól a Pécsi Nemzeti Színházban játszott. Ma a Budapesti Kamara-, a Székesfehérvári Vörösmarty és a Győri Nemzeti Színházban szerepel. A jelenlegi repertoárban az Augusztus Oklahomában című darab egyik főszerepét alakítja.

Az idei évadban egy betegség miatt majdnem elmaradt előadást beugrásával megmentő művésznőt a közönség, valamint a színésztársak a színfalak mögött nagy tapssal ünnepelték.

Fotó: Fehér Alexandra

2016.12.19