Az Art World Hungary Egyesület tagjainak könyve

Kötetbemutató a megyei könyvtárban

December 15-én a megyei könyvtár Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében a győri székhelyű Art World Hungary Egyesület tagjainak bemutatkozó művészeti albuma került bemutatásra.

A kötetben 12 győri kötődésű képzőművész alkotásaihoz kortárs versek adnak irodalmi kíséretet, ahol Komálovics Zoltán szerkesztő ugyanennyi, szintén a városhoz kötődő költő műveit párosította. A kiadványban így a képzőművészet és a vers új dimenziókat hoz létre. A könyvet a rendezvényen Prof. Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, Dsc., műgyűjtő, Komálovics Zoltán költő, valamint Borbély Károly festőművész mutatták be.

Borbély Károly festőművész a kötethez írt előszavában az Art World Hungary Egyesület munkáját a következő gondolatokkal írta le (részlet): „A teremtés pillanatában Isten szíve csücskében megszületett a szépség. Ezt a szépséget olyan emberekbe lehelte, akiket megáldott közvetítés képességével is. A művészek számára e küldetés tehát belső késztetés, égi parancs, életforma. A művészet az angyalok nyelve – fogalmaz gyönyörűen Füst Milán…

Aki művészként él, azt a küldetést vállalja, hogy rámutat arra: a test, a lélek és a szellem olyan teljességet alkot, amiben azért érezhetjük jól magunkat, mert eredeti, teremtett állapotunk nyilatkozik meg benne. A művészet internacionális nyelv. A kép sajátos kifejezésrendszere mindenki számára érthető. A képzőművészet képes a különböző, egymástól távoli kultúrákban szocializálódott emberek számára közös élménnyé válni. Lehetővé teszi eszmék, gondolatok, érzések tiszta felmutatását, cseréjét, hiszen nem igényli a szavak torzító közvetítését...

A Győrben létrejött Art World Hungary Egyesület civil szervezet. Megpróbálja összefogni azokat a törekvéseket, amelyek ezt az üzleti szempontoktól mentes, tisztán szellemi értékteremtő tevékenységet képviselik. Célja, hogy a Kárpát-medencében és környezetében a művészet eszközeivel teremtse meg a megértés közös platformjait. Büszkék vagyunk arra, hogy városunk jelentős kisugárzó központja lehet ezeknek a törekvéseknek.”

Fotók: Szabóné Ildikó

2016.12.16