Decemberi filmklub a Rómer Házban

I LOVE Mozi

December hónapban 10 filmmel várja az érdeklődőket a Rómer Filmklub, ahol is az I LOVE Mozi szervezésében vetítenek magyar és külföldi filmeket minden műfajban, lehet választani! A jobbnál jobb alkotásokat a Rómer Házban (Teleki László u. 21.) nézhetik meg egységesen 900 Ft-os egységáron (diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft), kivéve a Kinedok, és a 85 éves a magyar hangosfilm sorozatot, mert azok ingyenesen tekinthetők meg,

Részletes program:

2016.12.08. 17.00 - Sing Street
színes, feliratos ír, angol, amerikai zenés játékfilm, 106 perc, 2016 (12), rendező: John Carney
Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

2016.12.08. 19.00 - Bűnvadászok
színes, magyarul beszélő, olasz akcióvígjáték, 115 perc, 1977 (12), rendező:  Enzo Barboni, főszereplők: Bud Spencer) és Terence Hill
Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje: munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el; a bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat: aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rosszfiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

2016.12.11. 17.00, A VETÍTÉS INGYENES! - Papucshős
magyar vígjáték, 76 perc, 1938, rendező: Vaszary János
A filmet a 85 éves a magyar hangosfilm sorozatban vetítjük.
Kabos Gyula leánykérőbe megy, de Nellykét másnak ígérték oda. A férfi bosszúból megálmodja, mi történt volna 25 év múlva: Holly Sebestyén kiváló tudós, akit minden téren visszatart hűtlen és csak az üres szórakozásra vágyó felesége. Két tökéletesen össze nem illő ember, akinek házasságát éppen az tartja össze, hogy semmiképp sem összeillők. Ez mégis egy vígjáték.

2016.12.11. 18.30 - Jonas Kaufman: egy este Puccinivel
színes, angol koncertfilm, 150 perc, 2015 (6), rendező: Brian Large
2015 júniusában a német tenor, Jonas Kaufmann teljesen elkápráztatta a közönséget, ekkor lépett ugyanis színpadra az itáliai nagyopera szentélyében, a Milánói Scalában. Az előadás Puccini legnépszerűbb áriéit tartalmazta, a kíséretről pedig a Scala Filharmonikusok kondoskodtak. A legendássá vált eladást szűnni nem akaró ováció követett, így Kaufmann még öt ráadás szám erejéig visszatért a színpadra. A film az előadás mellett Puccini életével és munkásságával is foglalkozik, Kaufmann narrációjában elevendenek meg az archív felvételek a vásznon.
A Puccini film december 11-i vetítésének bevételét a Rómer Múzeum a Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthonának ajánlja fel. A jegyár: 1500 Ft.

2016.12.13. 17.00 - Ernelláék Farkaséknál
színes, magyar film, 81 perc, 2016 (16), rendező: Hajdu Szabolcs
Régi és új konfliktusok törnek felszínre Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjében, mikor két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is.

2016.12.13. 18.30 - Ifjúság
színes, feliratos, spanyol dokumentumfilm, 85 perc, 2016 (12), rendező: Paolo Sorrentino
Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

2016. 12.20. 17.00, A VETÍTÉS INGYENES! - Drifter
magyar-német játékfilm, 72 perc, 2015, rendező: Hörcher Gábor
Kinedok sorozat
Ricsit környezete folyton arra kényszeríti, hogy behúzza a kéziféket. De mint minden vagány srác, Ricsi sem akar megfelelni senkinek: otthagyja az iskolát, mert ő valaki szeretne lenni. Most, azonnal, 17 évesen. A jogsi nélküli illegális rodeók, a hajnalig tartó bulik, a rendőrök elöli futás és a szüleivel való állandó viták a hétköznapjai részévé válnak. Ricsi elhatározza, hogy kipofozza roncs BMW-jét a kertvégi disznóólból kialakított garázsban, hogy elindulhasson a vidék híres rally versenyén.
Mindent megtesz, hogy összeszedje ehhez a pénzt, amiből persze még több probléma születik... Zsaruk. Csajok. Rommá tört kocsik.
A Drifter különleges módszerrel forgatott film: öt évig készült amatőr szereplőkkel, kétfős stábbal, 200 órányi nyersanyagból összevágva. Dokumentumfilm is meg nem is, játékfilm is meg nem is.

2016.12.20. 19.00 - A sors kegyeljei...meg a többiek
színes, német-francia komédia, 122 perc, 2016 (16), rendező: Bruno Dumont
A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni - a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre.
Az itt lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él, a furcsa, zárt közösség egyik meghatározó családja Bréforték. A burzsoá Van Peteghem família csak nyaranta látogat el a tengerre néző kastélyukba, és a dekadens őrültekből álló kompániájuk örömmel tölti együtt a mindennapjait Bréfortékkel, csak hogy felsőbbrendűségüket bizonygassák. Azonban a két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.

2016.12.22. 16.45  - Az ember, akit Ovénak hívnak
színes, feliratos, svéd komédia, 116 perc, 2015 (16), rendező: Hannes Holm
Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.

2016.12.22. 19.00 - Toni Erdmann
feliratos, német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016, rendező: Maren Ade
Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást, és Ines kezdeti idegessége ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen. 

2016.11.29