Filmvetítés a Rómer Házban

Régi győri képkockákkal

85 éves a magyar hangosfilm, ez alkalomból egy régi magyar filmet láthatnak november 27-én (vasárnap) 16 órakor a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.). A Kettesben című fekete –fehér romantikus filmvígjáték 1943-ban készült, rendezője Cserépy László volt, főszerepeit Páger Antal és Simor Erzsi alakította, a városi jeleneteket pedig Győrben rögzítették. A filmben megjelenik a Bisinger sétány, a Bécsi kapu tér, a révfalui csónakház és a Rába-part 1943-as képe is. A Kettesben filmtörténeti különlegessége, hogy ez az első szabadban forgatott vígjáték Magyarországon. A vetítés ingyenes.

Még ezen a napon 18 órakor ugyanitt, a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.) A remény receptje című színes, feliratos, japán-francia-német filmet is megnézhetik. Rendező: Naomi Kawase. Vetítési idő 117 perc. Korhatár 12 év.
Tokue, a kedves idős asszony megkeresi Sentarót, az utcai palacsintasütő tulajdonosát, és munkát kér tőle. A férfit meggyőzi Tokue házi készítésű édesbab-zseléjének mennyei íze. Felveszi az asszonyt, és ezzel kezdetét veszi egy kapcsolat, amelyből Sentaro sokkal többet tanul meg, mint a tökéletes babzselé elkészítésének mesterségét.

2016.11.17