Híres történelmi útvonalak

Huszár Gál Városi Könyvtár

November 23-án szerdán, 17 órakor kezdődik Lang Gyula Híres történelmi útvonalak című könyvének vetítéssel egybekötött bemutatója. A szerzővel Lang Anna beszélget. Helyszín: Huszár Gál Városi Könyvtár (Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. 16.).

Lang Gyula tíz híres történelmi utat mutat be az érdeklődőknek most megjelent könyvében. Többségük a magyar olvasók számára egyáltalán nem vagy alig ismert, de a régóta közkedvelt útvonalakról is rengeteg érdekességgel szolgál. A könyv szerzője nemcsak egyszerű útleírásra és történetmesélésre vállalkozott, hanem igyekszik megismertetni az adott történelmi kort is. Bepillantást nyújt az akkor és ott élt emberek életébe.
A könyv megírását hatalmas gyűjtőmunka előzte meg. Széleskörű anyagot merített történelemből, földrajzból, hadtörténetből, diplomáciából, technikából, néprajzból, biológiából. A történethez kapcsolódó, de a köztudatban kevésbé ismert nevet, eseményt, érdekességet vagy legendát külön keretbe foglalt háttérinformációként tárja elénk. Fontos vezérelv még a könyvben az útvonalakhoz kapcsolódó magyar vonatkozások megismertetése. A kötet a helyszínen megvásárolható.
További információ itt.

2016.11.13