Ajándék papírvirágok készülnek az EYOF-ra

Várják az alkotókedvűeket!

Október 11-én, kedden délután a Generációk Házában tartott sajtótájékoztatót Domanyik Eszter Győr Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője és Kokas Éva igazgatónő annak kapcsán, hogy különleges ajándékkal készülnek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál érmesei számára. Mivel az EYOF a környezettudatosság jegyében zajlik majd, ennek részeként kézzel készült papírvirággal fognak kedveskedni a fiatal versenyzők számára. A 800 darab virág megalkotásában önkéntesek is részt vehetnek.

Domanyik Eszter örömmel osztotta meg a hírt, hogy valamennyi európai ország elfogadta a meghívást az EYOF-ra, melynek előkészületei nagy erőkkel folynak. A rendezvény egyik célja, hogy Győr még inkább felkerüljön Európa térképére, még többen megismerjék, és hírét vigyék. Az önkéntesek toborzása nem túl régóta folyik, de már csaknem 1500 fő regisztrált, méghozzá különböző korosztályokból. A Széchenyi István Egyetemen kurzus zajlik, a középiskolákban tanórák keretében ismerkednek a diákok az ifjúsági olimpiával, a tematikus rajz- és meseíró pályázat pedig az általános iskolásokat és az óvodásokat szólítja meg. Cél az is, hogy az ifjúság még inkább kedvet kapjon a sporthoz.

Kokas Éva, a Generációk Háza igazgatónője köszöntötte a sajtót a megújult intézményben, mely jelenleg 56 csoportnak ad otthont. Emellett színvonalas, és új nevéhez hűen, több korosztályt megmozgató programokkal gazdagítja Győr kulturális életét. A tervek szerint az intézmény az EYOF-hoz kapcsolódó kulturális kísérőprogramokban is szerepet vállal majd magyar hagyományokat bemutató kézműves foglalkozásokkal.

A 800 darab nemzetiszínű virág elkészítésébe már bekapcsolódott a Radnóti Miklós Általános Iskola és a Generációk Házában működő patchwork műhely, de bárkit szívesen látnak. Október 17. hétfőtől várják az iskolai napközis csoportokat és az érdeklődőket bármely korosztályból 9 és 16 óra között. Természetesen alapanyagot biztosítanak.

A sajtótájékoztató végén Jankó-Lulity Barbara programszervező vezetésével a Radnóti Iskola diákjai és a patchwork műhely tagjai mutatták be, hogyan is készülnek az ajándék papírvirágok.

Szabados Éva
Fotók: Vas Balázs

2016.10.12