Gálaműsorral ünnepli 65. születésnapját a Vidám Színpad


Gálaműsorral ünnepli 65. születésnapját, és öt bemutatót tervez a 2016/17-es színházi évadban a Vidám Színpad, amely szeptember 13-án tartotta évadnyitóját. Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelik, a megújult teátrum hosszú évek után először tartott hivatalos évadnyitót. Először vesznek részt a Színházak éjszakáján is.

A szombati programok között lesz interaktív játék, zenés kvízjáték, Rendez(d)te! címmel szituációs gyakorlatok és Színházi titkok mindenkinek! címmel workshop is, amelyen Böröndi Tamás színházigazgató és Straub Dezső művészeti vezető várja a látogatókat. Az érdeklődők túrós csuszát is kóstolhatnak, amelyet a színház művészei szolgálnak fel.

A Vidám Színpad 65. születésnapja alkalmából október 9-én ünnepi gálaműsorra és az évad első bemutatójára is várják a közönséget. Az első premier Vaszary Gábor Meg tudom magyarázni, de ki az a Bubus című vígjátéka lesz.

Az évad további bemutatói között van a Család ellen nincs orvosság című produkció, amelyet decemberben tűznek műsorra. A Fülemüle család című előadást 2017 februárjában mutatják be. Végre egy úriasszony címmel 2017 áprilisában tartanak premiert. Várkonyi András Szupermancs című mesejátékát pedig 2017 májusában láthatja először a közönség.

Mint felidézik, nyolc év telt el azóta, hogy a Vidám Színpad elköltözött Révay utcai otthonából, ahol ötvenhét évadot töltött. Három éve az Atrium Eurocenter Óbuda ad otthont a budapesti társulatnak egy 460 fős, kényelmes székekkel, kiváló akusztikával rendelkező, már nem kihasznált moziteremben.

Az elmúlt években a bemutatók száma gyarapodott, miközben a színházat rendszeresen hívják vidéki és határon túli fellépésekre is – írják, hozzátéve: többször jártak Debrecenben, Bánkon, Nádudvaron és Magyarkanizsán is.

A színház legfontosabb célkitűzései között szerepel a közönség fiatalítása és az, hogy olyan repertoárt tudjanak kínálni, amellyel ismét a hét minden napján szórakoztathatják a közönséget. Ezért nagyon sok fiatal művészt hívnak meg, akiknek köszönhetően egyre látogatottabbak az előadások – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a 65. születésnap alkalmából díjat alapítanak az előadásaikban játszó színészek elismerésére.

Forrás: MTI

2016.09.17