Egy nap a Flesch Központban

Flesch Károly Kulturális Központ

Szeptember 23-án érdemes ellátogatni a Flesch Károly Kulturális Központba. A nap folyamán több rendezvény is lesz. 9 órakor kezdődik a X. Elfogadás napja, 9-től 11.30-ig Szabadfestés, 18 órától Kultóra. Mindenkit szeretettel várnak!

Szeptember 23. (péntek) 9.00 Flesch Károly Kulturális Központ, kis aula (Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 14.)
X. Elfogadás napja
A nap célja az eddigi évekhez hasonló: bemutatni a segítséggel élő – mozgás-, hallás-, látássérült, és az értelmileg akadályozott, autista – emberek életét, nehézségeit, örömeit, átéreztetni, hogy együtt lenni jó!
A 9 órai ünnepi megnyitó és műsor után egész nap programokkal várjuk az érdeklődőket.
Bővebb felvilágosítást Cser Katalin gyógypedagógus nyújt a 30/866-4512-es telefonszámon, 

További információk a Flesch Központ honlapján találhatók.

Szeptember 23. (péntek) 9.00-11.30 Flesch Károly Kulturális Központ, kis aula (Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 14.)
Szabadfestés – festőművészek irányításával
Varga György, Karczagi Endre, MiroGabrisMirinof, ZuzanaBenkova és Borbély Károly festőművészek irányításával.
Egy-egy iskolából azokat a gyermeket várjuk tanáraikkal együtt, akiknek életében fontos szerepet tölt be a rajzolás, a festés, akik belső világukat, érzelmeiket, gondolataikat örömmel, és ügyesen fejezik ki a művészet ezen nyelvén. Az érdeklődőket (iskolánként max. 10 fő) a korlátozott létszám miatt jelentkezési sorrendben tudjuk fogadni.
További információk Bakó Tünde kulturális szervezőtől (Flesch Nonprofit Kft.), az esemény szervezőjétől kaphatók a +30-419-48-20-as telefonszámon, vagy a bako.tunde@fkkk.hu email-címen.

További információk a Flesch Központ honlapján találhatók.

Szeptember 23. (péntek) 18.00 Flesch Károly Kulturális Központ, kis aula (Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 14.)
Kultóra
Új programsorozat, egy órában kultúráról, tudományról, könyvről, íróról, olvasóról és sok minden másról, ami érdekes! Mindezekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik ellátogatnak erre a programra! Első téma: a gyermekkortörténet tudománya. Mivel foglalkozik a gyermekkortörténet, kit tekintünk gyermeknek? Mit olvashatunk ki a festményekből, fametszetekből a gyerekek életével kapcsolatban? Szerették-e régen a gyerekeiket a japánok és az európaiak? Hogyan viselték a betegséget a szülők a Föld két ilyen távoli pontján? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Dr. Endrődy-Nagy Orsolya gyermekkortörténész előadásából, aki festményeket és fametszeteket elemezve kalauzol végig minket a 15. századtól napjainkig a gyermekek életét bemutatva Európában és Japánban.
Az előadásra a belépés díjtalan.

További információk a Flesch Központ honlapján találhatók.

 

 

 

2016.09.13