„Boldog színésznő vagyok”

Tordai Teri a Zichy-palotában

November 11-én, kedden 18 órakor a Zichy-palotában (Liszt Ferenc u. 20.) Tordai Teri színművésznő lesz a vendég. „Boldog színésznő vagyok” – meséli majd el a Jászai Mari-díjas művésznő a házigazda Szigethy Gábor író-rendezőnek. A programra a belépődíj 1000,- Ft-ba kerül, közreműködnek Jobbágy Andor hegedűművész és Kováts Miron csellóművész.

Tordai Teri, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész. Már főiskolásként filmezni kezdett. Feltűnő szépsége évekig meghatározta szerepkörét. Az 1960-as évek második felétől számos külföldi filmben játszott főszerepet, és néhány évig a német nyelvterület legnépszerűbb sztárjai közé tartozott. Külföldön Terry Torday néven ismerték. Az 1980-as évek közepétől főleg színpadon játszik.

Noha folyamatosan filmez, a ’80-as évektől kezdve egyre inkább a színpadokon kapott tehetségéhez méltó, sokoldalú szerepformálásra lehetőséget nyújtó feladatokat: kortárs és klasszikus, hazai és külföldi szerzők legkülönbözőbb műfajokat képviselő darabjaiban lépett színre az évek folyamán. Bár művészi pályája számtalan csalódással járt együtt, nem tartozik a panaszkodó és megkeseredett művészek közé, hitvallása szerint csak a szépre igyekszik emlékezni. 1976. június 18-án megszületett lánya, Horváth Lili, aki szintén a színészi pályát választotta: anya és lánya mind színpadon, mind filmen játszott már együtt.

2014.11.04