FILO-Filmklub: Mahábhárata, India hőseposza

FILO-Pont

Július 20-án és július 27-én szerdán, 18 órától a FILO-Filmklub keretében A Mahábhárata, India hőseposza című filmet nézhetik meg az érdeklődők. Peter Brook, világhírű rendező a 9 órás színházi változat után filmre vitte az Indiában máig népszerű mitikus történetet. Az öt és félórás remekművet két részletben vetítik le. Helyszín: FILO-Pont Győr, Kálóczy tér 15. Az egyes részek után beszélgetéssel várják mindazokat, akik megismerkednének az ősi India bölcsességével, és szívesen beszélgetnének a filmben felvetett kérdésekről.

A Mahábhárata egy ősi, mitikus háború történetét meséli el. Az adaptáció Peter Brook és Jean-Claude Carriére tolmácsolásában készült el a 80-as években, nemzetközi szereplőgárdával. A színpadi változat bemutatását nyolc év intenzív kutatása és munkája előzte meg.  A film segítségével egyszerre tehetünk mesés utazást az ősi India mitikus földjére és saját belső világunkba. Testvéri szeretet és árulás, sors és döntések, csalárdság és az igazságért vívott hősi harc drámája bontakoznak ki a néző szeme előtt. A történet számtalan kérdést vet fel: Kik és miért küzdenek bennünk, és hogyan győzhetünk belső csatáinkban? Mi lehet a valódi célja az ember belső küzdelmeinek? Hogyan dönthetünk helyesen, és mit jelent a helyes cselekvés?
A Mahábhárata végére talán az is kiderül, miért tartja az indiai mondás: „Mindaz, ami ebben a műben megtalálható, az megvan mindenütt, ami pedig nincs benne, az nem is létezik.”

Várható befejezés: 21.00
Belépődíj: 600 Ft, kedvezménnyel (diák, nyugdíjas): 500 Ft.
További információ: www.ujakropolisz.hu

2016.07.12