Jogászok, egészségügyi és szociális frissdiplomások Győrből


Szombaton a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán 58 – közülük tizenkettő a legkiválóbb, summa cum laude minősítéssel végzett – jogász doktort avattak, a Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet ünnepségén 52 frissdiplomást köszöntöttek.

A győri friss jogi doktorok a tradíciónak megfelelően a rektori jogarra, dr. Földesi Péter rektor előtt tették le esküjüket. A legeredményesebb, legszorgalmasabb tanulmányi munkát tanúsító és elismerő summa cum laude minősítésű diplomát vehetett át Csupor Csenge Szilvia (egykor a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségizett), Dobos Evelin (Bocskai István Gimnázium, Szerencs), Eőry Dzsenifer (Révai Miklós Gimnázium, Győr), Gálicz Boglárka (I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Székesfehérvár), Hegedüs Laura (Türr István Gimnázium, Pápa), Kobl Tamás (Kossuth Lajos Gimnázium, Mosonmagyaróvár), Kovács Balázs (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr), Léhner Eszter (Révai Miklós Gimnázium, Győr), Pongrácz Dávid (Táncsics Mihály Gimnázium, Mór), Pődör Lea (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr), Rigó Erika (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola, Győr), Unger Nikolett (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr).

Dr. Lévayné dr. Fazekas Judit, a győri jogi kar dékánja avatási beszédében hangsúlyozta, hogy a legklasszikusabb társadalomtudományi felkészültséget jelentő győri jogász diploma kiváló ajánlólevél az igazságügyi szakterületen, a gazdasági jogi munkakörökben, amit folyamatosan mutatnak a széchenyis jogászképzés országos összehasonlításban is kimagaslóan jó elhelyezkedési mutatói. „A jogászi munka hivatás, amelynek jó vagy rossz gyakorlása közügy, hiszen ezáltal erősíti vagy gyengíti a jogrendbe vetett bizalmat” – hangsúlyozta a professzorasszony, aki külön is értékelte az eddigi legkiválóbb győri jogász-évfolyam kiemelkedő teljesítményét.

A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium egykori diákja, dr. Hancz Patrik több hazai és nemzetközi szakmai versenyen ért el dobogós helyezést. Teljesítményét, sikereit a kar vezetése mellett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat az ünnepi eseményen is elismerte, díjazta. Dr. Hancz Patrik jogi pályája fiatal oktatóként, doktoranduszként az egyetemen kezdődik.

„A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal, Győr és a térség meghatározó egészségügyi és tudományos centrumával 1996-tól sikeres és eredményes képzési együttműködést folytat a Széchenyi István Egyetem. A kórház a klinikai tárgyakat, az egyetem a közismereti tárgyakat oktatja a győri egészségtudományi és szociális szakosoknak, s ez a közös munka több tudományos programban, pályázatban is kiteljesedve erősíti a két intézmény kapcsolatát, s teszi lehetővé a győri Egészségtudományi Kar és a győri orvosképzés megszervezését” – mondta el dr. Kovács Gábor rektorhelyettes az ünnepségen. A végzettek szakmai esküt tettek: a közösségi és civil tanulmányok mesterszak, az ápolási és betegellátási, az egészségügyi szervező és a szociális munka alapszakok frissdiplomásai, a szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés végzettjei a szakmai, a jogszabályi előírásokat megtartják.

Winkler Csaba
Fotó: Csendes Richárd

2016.07.04