Pünkösdvasárnapi családi programok

A Pannonhalmi Apátsági Múzeumban

Május 15-én (vasárnap) 10.00 és 16.00 óra között pünkösdvasárnapi családi programokkal várják a látogatókat a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban (Vár 1.). Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletes program:

10.00- 14.00 óra között: Milyen betűt rejteget a pünkösdöt ünneplők számára 500 éves kódexünk, a Pannonhalmi Evangelistarium? Fedjétek fel, és díszítsétek ki!

10; 11; 12 és 13 órai kezdéssel indítják a Szent Márton társasjátékot: Követhetjük-e Szent Mártont az ő életútján? Gyertek, próbáljátok meg! Lépjetek nyomába, tekintsetek be sorsfordulóiba az ősi libajáték mezőin! Ókori izgalmak, végtelen élet!

14.00-14.20 óráig: gólyalábas, óriásbábos felvonulás

14.20-15.00 óráig: Táncház kicsiknek és nagyoknak egyaránt

15.00-16.00 óráig: „Pünkösdölő” előadás - gólyalábas- és óriásbábos, zenés, interaktív parasztkomédia
A legügyesebb fiúcskát királlyá választják, a legrátermettebb leányzót pedig királynővé és így pünkösdölnek együtt a közönséggel. De nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is próbára tehetik magukat a pünkösdi ügyességi játékokban, a feladatokban bizonyítva ügyességüket, kitartásukat, sőt a gólyalábasok segítségével még a tüzet okádó Ördög óriás bábot is legyőzhetik, egy jóságos Sárkány óriásbáb segítségével. Az Ördög nem csak erejével, de talányos kérdésekkel is megpróbálja legyőzni a Királyt és a Királynőt, de végül nevetség tárgyává válik, s miután elkullog, a gyerekek hangulatos Táncházzal ünneplik meg a győzelmet. A pünkösdi gyerek Király koronát, míg a Királynő Gyöngykalárist kap, amit haza is vihet!

2016.05.08