A Lovasíjász

Filmvetítés a Bezerédj-kastélyban

Május 13-án (pénteken) 18 órától A Lovasíjász című filmet vetítik a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.) Rendező: Kaszás Géza. Szereplők: Kassai Lajos, Obrusánszky Borbála és a Kassai Iskola növendékei. A programra a belépődíj 500,-Ft.

A film Kassai Lajos tevékenységével, - az általa újrateremtett, csak az elődeinkre jellemző ősi harci képességgel - a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. Kassai Lajost kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével, és a Kassai féle lovasíjász módszer 2013. óta Hungarikum. Bemutatóit hívják Európa minden országába, Kínába, az Egyesült Államokba, Kanadába és az arab világba. A Völgy, ahol él állataival, mostanra a világ lovasíjászatának központja, kultikus hellyé vált, és ami szintén rendkívül fontos, hogy egy egyszemélyes önfenntartó öko gazdaság.
A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és a gondolattal bejárható világba.

 

2016.05.03