Széchenyi emlékek nyomában Európában

Kiállítás és előadás

Október 8-án 15 órakor az Esterházy-palota (Király u. 17.) Egry termében Széchenyi emlékek nyomában Európában címmel nyílik kiállítás, mely 32 nagyméretű tablón mutatja be a Széchenyiek hazai és külhoni emlékeit. A megnyitót követően dr. Messik Miklós a MAVE (Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület) elnöke, gróf Széchenyi István európai utazásairól, néhány különleges és távoli emlékhelyekről tart vetített bemutatót.

A Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület a határon túli magyar területek, Európa és a nagyvilág magyar vonatkozású emlékeit, emlékhelyeit, más népekkel közös örökségét kutatja és mutatja be. Az Egyesület munkájának célja, hogy minél magasabb szintű előadások, kiállítások keretében mutassa be hazai és külhoni értékeinket.

Az Esterházy-palotában megnyíló kiállításon több száz színes felvételen láthatjuk a Széchenyi-dinasztia szép épületeit, síremlékeit és tárgyi emlékeit. A kiállításban Széchenyi István legszebb – és napjainkban is elgondolkodtató – gondolataival, a család érdekes életrajzi részleteivel is találkozhatunk.

2014.10.06