Filmworkshoppal és gálával zárul a Fesztiválzenekar filmpályázata a Müpában

MTI

Filmworkshoppal és gálával zárul a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) középiskolások számára kiírt filmpályázata a Müpában pénteken. A Fesztiválzenekar ötödik alkalommal hirdette meg a Lásd, amit hallasz! elnevezésű filmversenyét kreatív középiskolások számára, a résztvevőknek idén Sosztakovics Hamlet-szvitjének egyes tételeit kellett megfilmesíteniük.

Február 26-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében bemutatják a legjobban sikerült alkotásokat, és hogy az élmény teljes legyen, a zenekar élőben is eljátssza a Hamlet-szvitet Takács-Nagy Gábor vezényletével; a díjátadó gálát is ekkor tartják.

Az ezt közvetlenül megelőző filmworkshopon az érdeklődők Ujj Mészáros Károllyal, a sokszorosan díjnyertes Liza, a rókatündér rendezőjével kalandozhatnak a filmkészítés világában, aki ezúttal vállalta, hogy a zsűri elnöke lesz a filmversenyen. „Hogy kapcsolódik össze film és zene? Hogy lesz egy közgazdászból sikeres filmes? Most bármit megkérdezhettek!” – olvasható a Fesztiválzenekar ajánlójában. A filmworkshop moderátora Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa.

A részvétel mindkét programon ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletes leírás a Fesztiválzenekar honlapján érhető el (http://www.bfz.hu/events/lasd-amit-hallasz-gala/), az elkészült filmek pedig ide kerültek fel: http://www.daazo.com/bfz2016/films.

Forrás: MTI

2016.02.24