Irgum-burgum Macibál

A Vaskakas Bábszínház előadása a legkisebbeknek

Október 4-én (szombaton) 11 órakor mutatja be a Vaskakas Bábszínház Irgum-burgum Macibál címmel legkisebbeknek (0-3 év) szóló új darabját, mely az Aprók Színházának első előadása lesz a 2014/2015-ös évadban. Egy macibálba hívják a lgyerekeket, hogy együtt mulassanak a plüssmackókkal, a pandákkal és a jegesmedvékkel!

Dramaturg Kocsis Rozi, zeneszerző Rab Viki, rendező Ujvári Janka. Előadják: Varga Anita és Szúkenyik Tamás. A 20 perces előadás után 20 perc játék következik.

Mit kell tudni az Aprók Színházáról? Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított Művészet a legkisebbeknek elnevezésű programhoz a 2007/2008-as évadban, és ez irányú tevékenyságük azóta is tart.

2014.10.03