Filmklub a Rómer Házban

Anyám és más futóbolondok, Rendkívüli mesék, Victoria

Január 24-én (vasárnap) a Rómer Házban (Győr, Teleki László u. 21.) 15 órakor Anyám és más futóbolondok címmel, majd 17 órakor Rendkívüli mesék címmel, és 18.30-kor Victoria címmel három filmet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Anyám és más futóbolondok: színes, magyar játékfilm, 108 perc, 2015, rendező: Fekete Ibolya
Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.
Jegyár: normál: 900 Ft; diák, nyugdíjas: 700 Ft. 

Rendkívüli mesék: Raul Garcia animációs rendező filmje Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetének különböző stílusú adaptációja. Az antológia egyes sztorijait olyan világhírű színészek, rendezők mesélik el, mint - az archív felvételről megszólaló - Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, és Roger Corman. Az öt rémtörténet különböző adaptációja igazi animációs stílusbravúr: a mesélők és történetek hangulatának megfelelően klasszikus fekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, stilizált fotó-realista darab, és képregény-adaptációra emlékeztető feldolgozás is megtalálható közöttük.
Jegyár: normál: 900 Ft; diák, nyugdíjas: 700 Ft. 

Victoria: színes, feliratos dráma 138 percben.
Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno clubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik.
A Victoria lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről.
Korhatár: 16 év. Jegyár: normál: 900 Ft; diák, nyugdíjas: 700 Ft. 

 

2016.01.14