Terményáldás Győrben


Szeptember 20-21-én kerül sor Győrben a Baross Gábor út – Kazinczy utca sarkán a Terményáldás nagy múltú kertészeti kiállítására és kulturális rendezvényére. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek ezen szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok, koncertek tesznek teljessé.

Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a hálaadásra. Immár hagyományosan a Friends Big Band koncertjével kezdődik a kulturális rendezvénysorozat a Baross utca – Kazinczy utca sarkán felállított színpadon.

A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők és feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők. Saját standján folyamatosan gyümölcsszobrászati bemutatót tart Pavlicsek Csaba ételszobrász. Szombaton és vasárnap a Csónakos szobornál a Vándorkemencések jóvoltából megsülnek a város kenyerei mindenki örömére.
További információ és a részletes program itt található.

 A kép az everystockphoto szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2014.09.14