Az éjszaka csodái

Tánc, tüll, tablet a Tünet Együttes előadásában

November 18-án (szerdán) 19.00 órai kezdettel egy Thea-tér programra kerül sor a szombathelyi WeöresSándor Színház (Akacs M. u. 7.) Emília termében Az éjszaka csodái - tánc, tüll, tablet címmel a Tünet Együttes előadásában. Jegyár: 2.500 Ft.

Rendező-koreográfus Szabó Réka, szereplők és alkotótársak Furulyás Dóra, Szász Dániel, Mezei Ildikó, zeneszerző G. Szabó Hunor, zenészek Csizmás András, Fenyvesi Márton, G. Szabó Hunor.

Volt már veled olyan, hogy átvirrasztottál valakivel kettesben egy éjszakát, de nem történt „semmi” köztetek? És reggelre mégis megváltozott bennetek a világ? A rajzoló lány és a fiú újrateremti ezt az egymást-bámulós, álomszerű fura micsodát. Az előadást Weöres Sándor címadó verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan, és mint Weöres költészete nagyon gyakran – korhatár nélküli. Az előadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzőművészek festményeivel, grafikáival és animációival. Samu Bence 2007 óta fejleszti az Animata nevű software-t, mely életre tudja kelteni a színpadon rajzoló lány által létrehozott tárgyakat, figurákat. A kivetített világ és a táncosok egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek ezáltal – a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élő szereplőkkel. Összemosódik a valóság és a képzelet, folyamatosan átírják egymást, aztán

„Jön a söprőgép tompa morajjal,
mögötte a hajnal
fut lobogó szőke hajjal,
csörömpöl a reggel, száll a fény...
és az éji tág csodát,
ezt a fura micsodát
ketten láttuk:
te meg én.”

 a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása. 

2015.11.11