Hsin-Ni Liu zongoraestje

Az Egyetemi Hangversenyteremben

November 20-án, pénteken 19 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben (volt Zsinagóga, Kossuth Lajos u. 5.) Hsin-Ni Liu tajvani zongoraművész Beethoven- és Muszorgszkij estjére kerül sor a Filharmónia Magyarország szervezésében. A hangversenyre a jegyek egységesen 2000,- forintba kerülnek.

A műsor:
- L. van Beeothoven: Cisz-moll („Holdfény”) szonáta OP. 27/2
- M.P. Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

Hsin-Ni Liu 1980-ban született Taipei-ban, Taiwanban, öt évesen kezdett zongorázni. 16 évesen az Egyesült Államokba költözött, miután felvételt nyert az Interlochen Művészeti Akadémiára. A Cleveland-i Zeneakadémián Baccalaureus fokozatot szerzett, majd a Juilliard Egyetemen és a Mannes-i Zeneiskolában diplomázott. 2008-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Dráfi Kálmán vezetésével folytatta posztgraduális tanulmányait.

A zongoraművésznő a Wach Szimfonikus Zenekarral fellépett Taiwan Nemzeti Hangversenyteremében. Koncertezett továbbá a Nizhny Novgorod Filharmonikusokkal a Solisty Szimfonikus Zenekarral Oroszországban, az Izraeli Kamarazenekarral, és többek között a Lengyelországi Capella Cracoviensis Kamarazenekarral. Olyan nemzetközi zenei fesztiválokon ismerhette meg a közönség, mint az Emilia Romagna, a Bartók Operafesztivál és a Vándorcsillagok.

2015.11.10