Klasszikusok – a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye

Győrben és Sopronban is

November 12-én, csütörtökön 19 órakor a Richter Teremben (Győr, Aradi vértanúk u. 16.) és november 13-án, pénteken 19 órakor a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Liszt F. u. 1.) Klasszikusok címmel ad hangversenyt a Győri Filharmonikus Zenekar Bényi Tibor vezényletével, Szokolay Balázs (zongora) közreműködésével.

A műsor:
- F. Mendelssohn-Bartholdy: Hebridák – nyitány, op. 26
- R. Schumann: a-moll zongoraverseny, op. 54
- L. van Beethoven: IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60

„Skócia egyik nevezetessége a bezúduló tenger keltette zord hullámverés-zenéről nevezetes Fingal-barlang: e fenséges természeti jelenség ihlette Felix Mendelssohn-Bartholdy 1830-ban írott népszerű Hebridák-nyitányát, melyet a versenymű-irodalom páratlan remeke, Robert Schumann magasrendű zenei gondolatokban és mély érzelmekben gazdag zongoraversenye követ. Ezúttal a romantika előzi meg a klasszikát: Beethoven üde 4. szimfóniája zárja a Győri Filharmonikus zenekar a német zene nagymestereinek szentelt hangversenyét.”

Jegyek a győri előadásra a Richter Terem jegypénztárában kaphatók 5000 Ft-os áron, a soproni koncertre pedig a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban 4000 Ft-os áron.

2015.11.02