Bajomi Nagy György a legjobb férfi főszereplő

Újabb elismerés a Weöres Sándor Színháznak

Szeptember 4-én adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Bajomi Nagy György vehette át a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért. Az előadás Székely Csaba komikus történelmi tragikomédiája, rendezte Béres Attila.

„A Vitéz Mihályt biztosan nem érdemes színpadra állítani, ha nincs a címszerephez illő súlyú színész. Szombathelyen van. Bajomi Nagy György Vitéz Mihálya sokszínű, formátumos alakítás. A kezdeti, bárdolatlan, ügyeskedő kereskedőből felépíti a hatalmasságok között eleinte porcelánboltba tévedt elefántként toporgó, majd a saját növekvő hatalmába beleszédülő, mértéket, tisztánlátást és mindezzel együtt emberségét is elvesztő despotát.” – így írt Turbuly Lilla az előadásról.

A Weöres Sándor Színház által 2013-ban meghirdetett drámapályázat díjnyertes művét, Székely Csaba Vitéz Mihályát a Színházi Kritikusok Céhe is jelölte idén: a legjobb új magyar dráma (Székely Csaba), a legjobb férfi főszereplő (Bajomi Nagy György), a legjobb jelmez (Pilinyi Márta). A győztesek neve a szeptember 20-i gálaműsoron derül ki.

Weöres Sándor Színház

2015.09.08