A játék újra él

Abba-dalok Esztergomban

A Játék újra él című musicalt mutatja be a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Érsekújvári Rockszínpad július 25-én (szombaton) 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban (Szent István tér 1). A rendező Stugel Tibor.

A jubiláló csapat legendás Abba dalok felhasználásával készített előadást, amellyel határon innen és túl számtalan helyen mutatkoztak már be sikerrel.

Az Abba együttes az elmúlt negyven év egyik legkiemelkedőbb popegyüttese volt. Történetük 1972-ben kezdődött, és amikor két esztendő múlva az Eurovíziós Dalfesztiválon a Waterloo című számmal nyertek, elindult példátlan sikerszériájuk. Generációk nőttel fel zenéjükön. A négytagú svéd formáció Amerikát kivéve mindenhol megdöntötte a lemezeladási rekordokat és uralta a slágerlistákat. Válogatásalbumukból, az Abba Goldból Angliában többet adtak el, mint a Queen és a Beatles lemezeiből.  Az 1982-es felbomlásuk óta soha nem álltak újból össze, nem adtak együtt koncertet, s ezen a számukra felajánlott egymilliárd dollár sem változtatott. Ők a csúcson hagyták abba.

A dalaikra épülő Mamma Mia! című színpadi darabot világszerte eddig több, mint 50 millióan látták. A hírek szerint a turnéváltozat már annyi színház repertoárján szerepel, hogy az eredeti musical mindennap legalább hét különböző színpadon látható.

Az Érsekújvári Rockszínpad produkciójában a legnagyobb Abba-melódiák csendülnek fel egy szórakoztató történet keretében

2015.07.22