Tematikus városnézések

Győr, belváros

Keresd a nőt Győrben!: Ismerje meg Győrt a nőalakokon keresztül. Belvárosi séta hangulatos barokk műemlékek között,a Nővel a középpontban. Számos érdekes történet a különböző korokból

A séta különlegessége Gróf Batthyány Gyula képeiből rendezett eddigi leggazdagabb, legteljesebb, közgyűjteménybe rendezett kiállításának megtekintése tárlatvezetővel! A kiállítás egy különleges világba vezeti a látogatókat és közben számos nőalak képében gyönyörködhetnek a szép asszonyok festőjének köszönhetően.
Következő időpont: 2015. június 12. 17.00 

KattinTúra: Egy kellemes sétán megismerkedhetnek a város legszebb látnivalóival. Miközben a legjobb fotókat készítik, hallhatnak a város érdekes legendáiról, ismert vagy kevésbé ismert látnivalóiról. A "KattinTúrá"-n időnként "rákattanhatnak" az esti fényekre is, hiszen a város más képet mutat ilyenkor.  
Ezt a sétát egy fotós is elkíséri, aki tippeket ad a képek elkészítéséhez vagy megörökíti a vendégeket egy-egy szép helyszínen.
Következő időpont: 2015. június 13. 15.00-17.00

Várkerülő körséta: A 16. században a török ellen emelt erődvár várfalainak nyomvonalán sétálva emlékezhetnek az egykori hatalmas és erős erődítmény építésére, a vár elfoglalására, visszafoglalására és további sorsára. Megnézhetik, merre voltak egykor a bástyák és a városkapuk, és a helyszínen ismerkedhetnek a hozzájuk kapcsolódó történetekkel. Szó lesz a Győrben állomásozó végvári katonák életéről is több más érdekesség mellett. A séta Győr török alól való felszabadításának évfordulóján kerül megrendezésre, így különös figyelmet fordítanak a várost visszafoglaló hősök emlékének megidézésére.
Következő időpont: 2015. június 14. 9.30-11.30 óra.

Mesélnek a házak: Ennek a sétának Győr barokk Belvárosa, különös történetű lakóházai, középületei, palotái a témája. Kényelmes séta nem a megszokott városnézések útvonalán, ahol a város rejtett szépségeit is megmutatjuk vendégeinknek! A séta különlegessége, hogy néhány érdekes helyszínre be is kukkantunk ésmesélnek a házak!
Következő időpont: 2015. június 18. 17.00 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: Jelentkezés: 96/439-881, idegenvezetes.gyor@gmail.com. A séta részvételi díja: 2000,- Ft. Klubtag, diák, nyugdíjas: 1500,- Ft, kivéve a Keresd a nőt Győrben! sétán: 2800 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak és klubtagoknak 2300 Ft.

Találkozási pontok: Bécsi kapu tér (Kisfaludy-szobor) a Keresd a nőt Győrben sétán, Széchenyi tér (Mária-oszlop) a Mesélnek a házak sétán, ill. a Baross úti Látogatóközpont a másik két sétán

2015.06.03