Csillagász Klub

Gyermekek Háza

Május 8-án pénteken,18 órától kezdődik a Csillagász Klub következő találkozója a Gyermekek Házában (Győr, Aradi vértanúk útja 23.). Vezeti: Pércsy Kornél, a Magyar Csillagászati Egyesület Győri Helyi Csoportjának tagja.

A Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) 1989. február 19-én alakult újjá, az 1946-49 között létezett MCSE jogutódjaként. Az egyesület elődjét Kulin György, a magyarországi amatőr csillagász mozgalom megalapítója, a 20. századi csillagászati ismeretterjesztés legnagyobb alakja hozta létre. Az MCSE tagsága nagyobbrészt amatőrökből áll, azonban szép számmal találhatók sorainkban hivatásos csillagászok is, akiknek szakmai segítsége nélkül egyesületünk bizonyosan nem tartana ott, ahol tart. Az észlelő amatőrök, az ismeretterjesztés elkötelezettjei, a távcsőépítők, a tudománytörténet iránt érdeklődők ugyanúgy megtalálhatók tagjaink között, mint a csillagászat kedvelői, akik ezt az ősi tudományágat egyszerűen „csak” szeretik, mert tartalmas elfoglaltságot jelent számukra.

A csillagokat mindenki látta már, mégsem ismerjük őket igazán, az irántuk való érdeklődés nagyon ősi, része az emberi alaptermészetnek. Csoportunk lehetőséget kínál az égitestek szakértők általi bemutatására, megfigyelésére és tanulmányozására. A programokat felső tagozatos általános iskolásoknak, középiskolásoknak és felnőtt érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.

Érdeklődni lehet: http://www.gyhgyor.hu/

2015.04.29