Újvárosi Esték: Jónás könyve

Ács Tamás színművész interaktív előadása

Május 9-én, szombaton 18 órakor az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.) az Újvárosi esték programsorozatának következő rendezvényén a Jónás könyve kerül bemutatásra. Ács Tamás színművész interaktív előadása a Forrás Színház produkciójaként látható.

A Jónás könyve című előadás a Babits mű tartalmának és mondanivalójának kibontását tekinti legfőbb feladatának. A megjelenő egyszerű színházi eszközök a babitsi szavak erejét, játékosságát és komikumát próbálják érvényre juttatni. Számtalan anekdota szól arról, hogy a már súlyos beteg Babits írás közben gyakran megmosolyogta, kikacagta csetlő-botló hősét. Az előadás ezt a mosolyt próbálja megidézni.

Az előadás nem pusztán a történet elmesélésére törekszik, hanem több ponton próbálja interaktívan bevonni a hallgatóságot: a mű számos hanghatást tartalmaz, amit az előadó a nézők által szólaltat meg, és több szerepet is a nézők testesítenek meg, ezáltal az előadás mindig teret hagy az improvizációnak. Az előadás a mű pátoszos megszólaltatásával igyekszik szakítani, és azt a játékosságot, humort felerősíteni, amely – az anekdoták szerint – Babits szándéka is volt.

Jegyek elővételben az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.), valamint a Látogatóközpont/Tourinform Győr irodájában (Baross u. 21.) kaphatók 1300,- forintos, illetve 800,- forintos (nyugdíjas, diák) áron.

2015.04.29