A betyárok így éltek, úgy éltek

Zenés, táncos, mesés előadás Mosonmagyaróváron

Március 19-én csütörtökön 14 órakor a mosonmagyaróvári Széchenyi teremben (Városház u.) és március 20-án 14 óra 30-kor a Fehér Ló Közösségi Házban (Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 140.) a Kuttyomfitty Társulat A betyárok így éltek, úgy éltek című előadására kerül sor.

A betyárokról szóló zenés, táncos, mesés dokumentumjátékban Angyal Bandi, Patkó Bandi és Rózsa Sándor életéből láthatunk epizódokat ipolymenti, somogyi, nyírségi és szigetközi táncok kíséretében.

A három retteget betyár történetén keresztül megelevenedik a betyárok életét, megismervén általuk a 18.-19. században élt, ma nem kis romantikával és csodálattal tisztelt, valójában közönséges rablókat, gonosztevőket. A vásári komédiásokat idéző prológus után a közönség megismerheti Angyal Bandi, azaz Szentmártony Ónodi András bűnbeesésének történetét. A betyárok fő ellenségei a zsandárok, akik jelen esetben a közönség soraiból kerülnek ki. Másodikként Patkó Bandi, a somogyi betyár mutatkozik be, aki nem is volt valós személy, mégis számtalan történet és nóta dicsőítette a nevét. Végül, de nem utolsósorban Rózsa Sándor, a betyárkirály elfogásának hiteles története zárja az utazást.

Szereplők:
Rebro Ágota – (bábok, szöveg)
Dobsa Fodor Mónika – (tánc, ének, bábok)
Dobsa Tamás – (tánc, ének, szöveg)
Rendező: A Kuttyomfitty Társulat
Dramaturg: Dobsa Tamás
Díszlet: Szabó Szilvia és Dobsa Tamás
Felvételről kísér: Németh Dénes és zenekara

Az előadásokra a belépőjegy 400 forintba kerül, további információ a Fehér Ló Közösségi ház honlapján található.

2015.03.09