Maszkot vegyenek, mecénások legyenek

Kiállítás és árverés az Esterházy-palotában

Az M5 Művészeti Szalon Baráti Kör a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeummal közösen Maszkot vegyenek, mecénások legyenek címmel kiállítást és árverést rendez az Esterházy-palotában (Király u. 17.) február 26-án (csütörtökön) 18 órai kezdettel.

A M5 Művészeti Szalon felkért 12 győri művészt, hogy velencei alapmaszkokat a saját stílusokban fessenek meg. Az elkészült műalkotásokat el kívánják árverezni, és a befolyt összeggel Győrben élő fiatal művészek alkotását megvásárolni, majd az(oka)t a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumnak ajándékozni. Az elkészült maszkokat és a támogatni kívánt fiatal művészek alkotásait együttes kiállításon mutatják be a fent említett időpontban és helyszínen. A kiállítást megnyitja Grászli Bernadett, a múzeum igazgatónője és Rechnitzer János műgyűjtő, egyetemi tanár a M5 Művészeti Szalon képviselője. 

Maszkot megfestő művészek és kiállítók: Borbély Károly, Malasits Zsolt, Lipovits János, Szabadvári Attila Imre, Csizmadia István, Csurák Erzsébet, Kurcsis László, Farsang Sándor, Németh Hajnal Auróra, Szarka Fedor Guidó, Germán Fatime, Selényi Károly.

Támogatni kívánt fiatal művészek: Énzsöly Kinga, Németh Hajnalka Auróra, Sudár Éva, Szabó Márton, Szabadvári Attila Imre, Szarka Fedor Guidó.

A maszkok árverésére március 6-án (pénteken) 18 órakor kerül sor az Esterházy-palotában. Az árverésen bemutatkoznak a maszkokat átdolgozó művészek, a támogatni kívánt fiatal alkotók, és más meglepetések is várhatók. Egy üveg borral vagy pezsgővel járuljon hozzá a rendezvény hangulatának alakításához! Ha nem tud eljönni, de licitálni kíván a művekre, ezt megteheti írásban március 6. 12 óráig a rechnj@sze.hu e-mail-címen, vagy telefonon is részt vehet a licitben, ehhez kérjük, jelentkezzen be a 30 4008577 telefonszámon.

2015.02.17