A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány

Dr. Mari László előadása a megyei könyvtárban

Január 8-án (csütörtökön) 17 órai kezdettel dr. Mari László egyetemi docens, A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumi tagja tart előadást a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér (Herman Ottó u. 22.) földszinti klubjában.

Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány hiánypótló, elsődleges feladatának tekinti az expedíciós kutatás társadalmi beágyazódásának elősegítését, a hazai expedíciós kultúra egykori fényének helyreállítását, a kutatók támogatását. A célok elérése érdekében alapítványunk ismeretterjesztő, tehetségkutató tevékenységet végez, szakmai támogatást nyújt az induló, vagy már eredményeket elért expedícióknak, de saját kutatatást is folytat, mely mintaként szolgálhat más expedíciók hatékony lebonyolításához. 

További információhttp://www.expedicio.eu/

Dr. Mari László, az ELTE docense, biológia-földrajz szakos tanár és térinformatikus, a MTA Köztestületi tagja, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulatának és az AMFK Magyary Zoltán Ösztöndíjasok Társaságának tagja, valamint A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Földrajzi Közlemények főszerkesztője és a Földgömb munkatársa. 

További információ: http://tef.elte.hu/hu/oktatok?id=78

2014.12.29