Potyó Imre lett az év magyar természetfotósa


potyo-imre

Potyó Imre nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázatot – hangzott el a pályázat eredményhirdető sajtótájékoztatóján Budapesten. Az év természetfotója címet Nagy Bertold Délutáni pihenő című, különleges technikával készült felvétele kapta, az év ifjú természetfotósának Füssi-Nagy Regőt választotta a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hétfős szakmai zsűrije – mondta el a szervezet elnöke, Fáth Péter.

A 26. alkalommal meghirdetett pályázaton a zsűri összesen 14 kategóriában közel 300 fotós rekordszámú, több mint négyezer képéből válogatott, az utolsó fordulóban 125 mű versenyzett a díjakért. Potyó Imre egy nagy értékű professzionális kamerát és hozzá tartozó teleobjektívet nyert, míg Nagy Bertold 1,2 millió forint értékű, szabadon választott fotós felszerelést használhat egy éven keresztül.

A döntős képeket november 8. és január 21. között a Magyar Természettudományi Múzeumban tekintheti meg a közönség. A felvételekből egy kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2018 címmel.

A pályázat névadója, a Lenergy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Gaál Péter kiemelte: az év természetfotósa pályázat minden évben a magyar természetvédelem ünnepe. Idén a pályázat egyik fő támogatója a Nemzeti Közművek (NKM) Áramszolgáltató Kft. volt. A sajtótájékoztatón Tóth József ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat eddig több ezer kilométer szabadvezetéket épített át madárbaráttá, emellett egy több mint 500 millió forintos projekt részeként 40 kilométer szabadvezetéket helyeznek földkábelbe a kiskunsági túzokok védelmében. A díjátadót és a kiállítás megnyitóját a sajtótájékoztató után rendezték a Magyar Természettudományi Múzeumban.

MTI Fotó: Mohai Balázs
Forrás: MTI

2018.11.20