Vadlovak – Hortobágyi mese

Elkészült az első teaser

vadlovak-hortobagyi-mese

Török Zoltán a kiemelkedő sikerű Vad Magyarország – A vizek birodalmát követően a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet, amelyhez elkészült az első teaser videó.

Több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel, pontosan egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja vadlovakról szóló filmjének forgatását. A nagyszabású természetfilm a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával és nemzetközi koproducerek részvételével készül. A forgatás épp a felénél tart, így az alkotók készítettek egy kis ízelítőt az eddigi felvételek felhasználásával.

A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán, és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, és az ő szemén keresztül láthatjuk majd a csapatában lejátszódó drámákat, valamint azt, hogyan változik évszakról évszakra a puszta.

A Vadlovak – Hortobágyi mese operatőre Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül belőle.

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben kirobbanó sikert értek el Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el moziforgalmazásban, és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.

A forgatás nyomon követhető a film hivatalos Facebook-oldalán.

Magyar Nemzeti Filmalap

2018.09.13