Horváth Lili újra forgat

A főszerepben Stork Natasa

felkeszules_mood_storknatasa_foto_domolky_daniel

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Horváth Lili új filmjét és az Éjjeli őrjárat címmel készülő román-magyar koprodukció gyártását támogatja. A fiatal rendezőnő a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című munkáját a Filmalap 354 millió forintos összeggel segíti. A munka októberben indul, a film várhatóan 2020 tavaszán kerül a magyar mozikba.

Horváth Lili, a Karlovy Vary filmfesztivál East of the West fődíjával és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazott Szerdai gyerek rendezője. Második mozifilmje a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebésznőt Stork Natasa alakítja, további fontos szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett lesz látható.

Idén újabb magyar-román koprodukció gyártását támogatja a kölcsönösség jegyében a Magyar Nemzeti Filmalap és a Román Filmközpont. A Filmalap 56 millió forintos gyártási támogatásával készül Josef Demian nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr Éjjeli őrjárat című mozifilmje. Az Éjjeli őrjárat egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba miután a színházi öltözőket zárva találják. A színészek szembesülnek az örök kérdéssel: hol ér véget a színpadi karakter és hol kezdődik az ember?

Josef Demian alkotótársa lesz Józsa Erika zeneszerző, Damokos Csaba látványtervező és Lemhényi Réka vágó. A téli forgatást követően az Éjjeli őrjárat teljes utómunkája Magyarországon készül.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

Fotó: Stork Natasa a filmhez készült hangulatfotón. Fotó © Dömölky Dániel.

2018.08.20